Selecteer een pagina

Zoekwoorden onderzoek

Heeft Google mijn zoekwoorden echt goed geïndexeerd?

 

Op welke trefwoorden scoort je concurrent? Dit kom je te weten via een onderzoek van de zoekwoorden.

Ben jij al eens nagegaan op welke trefwoorden je concurrent in Google scoort? Komen deze zoekwoorden met jouw gewenste zoekwoordenwoorden overeen of zijn het totaal andere trefwoorden?

Een analyse kan je meer inzicht geven hoe Google trefwoorden van jezelf en de website van je concurrent rankt (lees: rangschikt in de zoekresultaten).

 

Zoekwoordenonderzoek starten

Schrijf op papier de 10 trefwoorden die volgens jou het belangrijkste zijn voor je website. Daarna ga je best 2 dingen na:

  1.  Heeft Google jouw website ook aan deze trefwoorden gelinkt?
  2. Zijn dit de trefwoorden waarvan je denkt dat jouw klanten die ook in zoekmachines zullen ingeven?

 

Mijn zoekwoorden zijn niet opgenomen? Wat nu?

 Het kan zijn dat je trefwoorden veel lager in de zoekresultaten opgenomen worden dan je dacht.

 Dit kan zijn omdat je 1 of meerdere updates van Google hebt gemist, omdat je website niet optimaal is opgezet of omdat je onvoldoende op dit trefwoord hebt gewerkt.

In dat geval kun je altijd best even bij je online marketeer of online marketing bureau even te rade gaan. Waarom is dit over het hoofd gezien? Of SEO Communications inzetten natuurlijk.

 

Meten is weten

Als we de test voor GAIA doen, dan scoort GAIA een top 1 positie in Google op de eigen websitenaam en op het trefwoord onverdoofd slachten. Op het trefwoord dierenmishandeling scoort het een 2de plaats.

Op het trefwoord dierenwelzijn komen ze echter pas op de 34ste plaats dwz dat mensen 2 pagina’s moeten verder klikken om GAIA te ontdekken. De kans dat mensen zo ver doorklikken, is helaas bijzonder klein.

Wie via Bing surft, vindt GAIA niet in de top 50 van de resultaten terug als men de trefwoorden dierenmishandeling of dierenwelzijn ingeeft.

Ziet Google mijn gewenste zoekwoorden wel?

Vul hieronder je gewenste trefwoorden in voor een gratis analyse