Selecteer een pagina

Heb jij een onveilige site volgens je browser?

Waarom blijft mijn browser zeggen dat mijn site onveilig is terwijl er geen malware of virussen op mijn site aanwezig zijn?

Let even op het hangslot of de letter i links van de domeinnaam naarwaar je surft ? Google geeft al een tijdje weer of sites wel of niet veilig bevonden worden. Websites die onveilig zijn, worden voor de http voorafgegaan door een i in een rondje.

De veilig bevonden websites markeert Google met het woord veilig. Simpeler kan het haast niet. De stempel van onveilige website zorgt echter voor heel wat verwarring bij website-eigenaars want surfers kunnen immers wél probleemloos op de sites surfen.

 

Hoe herken je een veilige en onveilige website?

Hoe zorg je er voor dat je website toch als veilig beschouwd wordt?

 

Eigenlijk dien je ervoor te zorgen dat je website begint met een https ipv http. Je site krijgt dan automatisch het veiliglabel.

Je doet dit door een SSL-certificaat te nemen. SSL betekent Secure Sockets Layer en versleutelt het dataverkeer tussen je website en haar bezoekers.

Het wordt voor mensen met slechte bedoelingen (hackers) veel moeilijker om de informatie die surfers naar jou toesturen via een websiteformulier te lezen. Het woord veilig betekent dus niet dat je site vol met virussen of verdachte software zit. Helaas begrijpt iedereen dit niet zo.

Hoewel veel bedrijven menen dat het om een louter technisch of commercieel akkefietje gaat, toch is het enorm belangrijk dat men zijn site van een SSL certificaat voorziet.

Waarom neem je best een SSL certificaat?

1. Google gaat websites met een certificaat hoger in de zoekresultaten zetten.

2. Bezoekers van je site zien direct dat je site veilig is en krijgen hierdoor meer vertrouwen in jou als organisatie.

3. Vanaf mei 2018 wordt een certificaat verplicht in het kader van de GDPR wetgeving. Wie geen certificaat heeft, riskeert een boete.

4. Bij heel wat hostingbedrijven, zoals Seocommunications.be is een SSL certificaat gratis in het hostingpakket van 45 euro/jaar excl btw inbegrepen. Het kost je dus niets extra.