Selecteer een pagina

Artikels op je site zonder foto afgestraft door Facebook

Wie een artikel via sociale media wil delen en geen foto heeft, kan beter niets posten. Op Facebook, Linkedin en andere sociale media val je gewoon veel meer op in de feed als je wel een foto toevoegt. Hieronder vind je 2 artikels op Facebook. Het eerste heeft geen foto. Het tweede artikel heeft wel een foto. Kijk wat Facebook doet. Omdat er in het eerste artikel geen foto is, neemt Facebook een deel van het logo op maar het is twijfelachtig of jouw lezers hierop zitten te wachten.

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden

Bedrijven die geen foto’s plaatsen, beweren wel eens dat ze geen foto’s hebben.  Dat mag toch geen excuus zijn! Vandaag kun je in fotodatabanken zowel gratis als betalende foto’s downloaden die de boodschap van je artikel kracht bij zet.

Je kunt ook overwegen om een foto van jezelf of de directeur te plaatsen. Hij is dan bijvoorbeeld de expert aan het woord.

Als lezer verwacht je een beeld.

  • Als je een recept leest, dan verwacht je een foto van hoe het recept er uit ziet.
  • Ben je op een website van een architect, dan verwacht je foto’s van huizen of plannen van huizen.
  • Op een website van een evenement, verwacht je sfeerfoto’s van eerdere edities.
  • Bezoek je de site van een cafe, dan verwacht je foto’s van het interieur en mensen die het daar gezellig vinden

Foto’s onderstrepen je sfeer en gezelligheid, professionalisme of echtheid. Zeker als artikels wil delen via sociale media als Facebook of Linkedin zijn foto’s onontbeerlijk. Ze zijn dus enorm belangrijk.

Gratis fotowebsites

Je kunt inspiratie opdoen via Google afbeeldingen. Typ een trefwoord in en kijk even welke foto’s andere bedrijven gebruikt hebben om dit trefwoord extra in de verf te zetten. Download de foto’s van Google afbeeldingen niet want de meeste zijn niet rechtenvrij.

Flickr.com is het foto sociale netwerk van Yahoo. Je kunt hier uit duizenden foto’s en filmpjes kiezen. Er is een optie om alleen die foto’s te selecteren die je gratis mag downloaden en aanpassen voor commercieel gebruik.

Bij Morguefile.com is het even zoeken zoeken aar de sectie van gratis foto’s (free photo’s). Het gratis foto-gedeelte is niet uitgebreid maar de foto’s zijn van goede kwaliteit. Opgelet: op de site vind je ook commerciële databanken zoals Istock en Getty Images waar afbeeldingen altijd betalend zijn.

Ook bij Pixabay.com kun je snel foto’s foto’s zoeken door gewoon een trefwoord in te typen. Ze hebben naar eigen zeggen meer dan 400.000 afbeeldingen.

 

Zelf foto’s maken

Het makkelijkste is uiteraard als je zelf foto’s neemt en deze als illustratie bij je teksten toevoegt. Je kunt daarvoor een fotograaf inhuren of je trekt in het begin zelf foto’s met je smartphone. 

Dankzij de eigen foto’s kun je je echtheid en ervaring sterker in de verf zetten.